Zaangażowani konsumenci kawy z kolei będą kierować się marką – bez znaczenia dla nich będzie, czy najlepsza kawa ziarnista uznanej marki zawierać będzie 100 procent szlachetnej arabiki czy sporą domieszkę robusty

2019-09-29

Jako rzemieślnicza palarnia kawy doskonale wiemy jak istotna jest dobra kawa w Twoim ekspresie, dlatego proponujemy Ci doskonałą, świeżo paloną kawę z różnych zakątków świata,. Kawa powinna być średnio palona i zmielona na proszek. Jak zapewne wszyscy wiecie, obecnie znana nam kawa pochodzi już z bardzo specjalistycznych upraw. Zaangażowani konsumenci kawy z kolei będą kierować się marką – bez znaczenia dla nich będzie, czy najlepsza kawa ziarnista uznanej marki zawierać będzie 100 procent szlachetnej arabiki czy sporą domieszkę robusty. Nasza świeżo palona kawa jest bezkonkurencyjna, o czym warto przekonać się, testując ją samemu! Kawa w ziarnach powinna być twoją ulubioną. Kawa gazuje, wypuszcza z siebie dwutlenek węgla i ten mały zaworek ma umożliwiać jego ucieczkę. Dla wszystkich pozostałych ważne najczęściej jest, aby kawa była… smaczna i pobudzająca. Jednak najbardziej atrakcyjna cenowo może się okazać kawa Pellini. Kawa ziarnista, którą znajdą Państwo w naszej palarni. Oczywiście nie tak, jak naszą „zalewajkę”, choć często mówimy na nią kawa „po turecku”. Wysoko położone uprawy i trudne warunki sprawiają, że kawa ziarnista z tego rejonu jest dość droga. Kawa ziarnista, którą mamy przyjemność Ci zaprezentować to ziarna jakości speciality. Do popularnych również w tym kraju kawiarek (również robią dobre espresso) idealna jest kawa jak piasek – średnio zmielona. Arabika to kawa ziarnista o smaku bardzo łagodnym, często mającym nawet posmak czekoladowy czy korzenny. Jeśli jednak zależy nam na wyjątkowej jakości napoju, odpowiednim wyborem okazuje się kawa ziarnista. Kawa ziarnista, którą wypalimy dopiero po otrzymaniu zamówienia. Zauważono, że kawa ziarnista kawie nierówna i, że niektóre z nich są wyjątkowo dobre, jedwabiste oraz pełne smaku. Tego typu kawa ziarnista ma charakter mocno orzeźwiający, a przy tym zawiera mnóstwo kofeiny. Możesz mieć pewność, że za każdym razem kawa będzie smakowała nieco inaczej. Otóż kawa ta wytwarzana jest z odchodów cywety, małego zwierzątka żyjącego w Indonezji. Niestety jednak cała ta wiedza o smakach i starania, aby przygotować możliwie najlepszy napój zdadzą się na niewiele, jeśli kawa ziarnista będzie źle przechowywana. Kawa ziarnista specialty, którą wypalimy dopiero po otrzymaniu zamówienia. Kawa mielona niezwykle szybko traci swój piękny aromat, ale niestety, ziarna też nie będą zachowywały świeżości przez długi czas. Warto jeszcze dodać, że w początkach historii kawę ziarnista pito wyłącznie w formie surowej, a więc bez jakichkolwiek dodatków.

Aktualności

Obejrzyj nasze video

@ Copyright 2018